Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste i bardzo smakowite. Kilka prostych składników, 15 minut i mamy smaczny obiad. Do dzieła:)!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy szpinak i posiekaną cebulę. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, dolewamy 1 szklankę wody oraz passatę. Dusimy przez 10 minut, po tym czasie wlewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Gotujemy jeszcze chwilę do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, posypujemy starym żółtym serem.