Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron muszle w truskawkach"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Składniki
Przepis przysłała Justyna Cukier z Domaszna
Truskawki rozmroź. Razem z sokiem oraz cukrem do smaku zmiksuj na gładki mus. Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
Serek mascarpone, ser biały i cukier puder utrzyj, dodając kilka kropli aromatu cytrynowego (masa powinna mieć kremową konsystencję). Napełnij muszle (np. przy pomocy szprycy).
Polej musem truskawkowym. Udekoruj listkami mięty i startą skórką z cytryny. Od razu podawaj.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie