Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się tyle, ile gotuje się makaron. Tagliatelle alio e olio. Tagiatelle z oliwą i czosnkiem. Jakie proste - takie pyszne!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu - al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią rozgnieciony czosnek w łupinkach. Oliwa nie może być za gorąca, aby czosnek się nie przypalił. Podsmażaj czosnek do momentu aż zrobi się miękki, Możesz go delikatnie wyciskać łyżką w trakcie smażenia. Wyrzuć czosnek z patelni a włóż ugotowany i dokładnie odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie i podawaj. Talerz udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami i posyp danie obficie parmezanem. Gotowe!