Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron orecchiette z bobem i orzeszkami pinii"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Na suchej patelni upraż orzeszki pinii. Bób ugotuj w wodzie z solą, wystudź i obierz ze skórki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną cebulą. Wsyp zielony groszek i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, koniecznie al dente. Po odcedzeniu połącz go z bobem. Następnie przełóż go do dużej miski. Posyp listkami świeżej bazylii i uprażonymi orzeszkami pinii.Źródło: Na żywo