Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron po marynarsku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Składniki
W rondelku lekko rozgrzać 2 łyżki masła. Podsmażyć na nim cebulę, a gdy zyska złoty kolor, dodać owoce morza. Smażyć przez 2-3 minuty na bardzo silnym ogniu. Zalać winem i gotować na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje.
Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i sok z cytryny. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać pozostałe masło i natkę pietruszki. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Podać z sosem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium