Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie pewnie przyda się, aby zjeść coś lekkiego i pożywnego, dlatego zapraszam na makaron w sosie pomidorowym. Sos powstał na bazie domowego przecieru pomidorowego, ale z powodzeniem można zrobić już ze świeżych pomidorów, które kuszą już na straganach. Dla wzmocnienia smaku dodałam zmiksowaną świeżą bazylię i cebulkę. Zapraszam! :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Składniki
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. W garnuszku rozgrzać olej, a następnie podsmażyć chwilkę cebulkę, dodać domowy przecier pomidorowy, przyprawy i gotować na małym ogniu. Na sam koniec dodać drobno pokrojoną bazylię. W razie potrzeby można zagęścić mąką.
Podawać z ugotowanym ulubionym makaronem.
Smacznego :)