Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy makaronów
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1671
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1671
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z startym serem. Mleko roztrzepać z jajami dokładnie i dodać soli i pieprzu do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką masła, posypać bułką tartą i włożyć makaron. Następnie zalać mieszaniną mleka z jajami i posmarować pozostałym masłem. Posypać resztą bułki tartej i zapiec w nagrzanym wcześniej piekarniku . Zapiekankę makaronową podawać zaraz po upieczeniu z surówką.