Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukinią smakuje wybornie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować al. dente w dużej ilości posolonej wody i odcedzić. W międzyczasie pokroić cukinię pokroić w grube wstążki i przysmażyć na oliwie z zmiażdżonym czosnkiem – smażyć około 10 minut. Dodać posiekaną bazylię, chili , skropić sokiem z cytryny, dodać śmietankę, przyprawić do smaku i posypać parmezanem. Ułożyć na przygotowanym makaronie i od razu podawać na ciepło.