Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pappardelle z kawałkami kurczaka, skąpany w kremowym sosie z brązowych pieczarek na bazie kremówki oraz serka mascarpone, to pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu danie, które oczaruje nasze kubki smakowe. Gorąco polecam! :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą oraz kolorowym pieprzem i smażymy na delikatnie złoty kolor*. Usmażonego kurczaka odstawiamy na chwilę. * Kurczaka możemy zamarynować dzień wcześniej. Przed smażeniem wyciągnijmy go wcześniej z lodówki, aby mięso miało temperaturę pokojową.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Pokrojoną drobno cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany drobno czosnek, a następnie pieczarki, które delikatnie solimy i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Po tym czasie dodajemy śmietankę i serek mscarpone, doprowadzamy sos do wrzenia, doprawiamy solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem, dodajemy podsmażone kawałami kurczaka i dusimy chwilę pod przykryciem. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i gotowe! Życzę smacznego! :)