Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron w sosie pieczarkowym"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 201
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 201
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni stop masło. Na nim ułóż cebulę i pieczarki, zapiecz. Gdy pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru, wlej wino, dopraw solą, ziarenkami pieprzu i gałką. Makaron odcedź, przelej gorącą wodą, odsącz i wymieszaj z odrobiną masła. Przełóż na półmisek. Obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką, oprósz czerwonym pieprzem.Źródło: Na żywo