Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron wstążki z kiełkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na półtwardo.
Umyte pomidorki kroimy w ósemki, oliwki w plasterki, a czosnek przepuszczamy przez praskę.
Rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy czosnek i oliwki, podsmażamy. Dorzucamy pomidory, dusimy chwilę uważając, aby ich za bardzo nie rozgotować, powinny zachować swój kształt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do warzyw wrzucamy makaron. Lekko podsmażamy, cały czas mieszając. Wykładamy na półmisek, posypujemy tartym serem i kiełkami. Dekorujemy gałązką zielonych ziół.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 3,20 złŹródło: Rewia