Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem i brokułami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Na suchej patelni podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę do zarumienienia, dodać pokrojony por lub cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory i całość zalać śmietanką. (Ja dodatkowo wlewam 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu). Na koniec dodać brokuła, ugotowany makaron i wymieszać. Dodać parmezan, doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego!