Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna a zarazem prawdziwa eksplozja smaku;). Makaron w tłustym sosie - czy jest ktoś kto tego nie lubi?
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10224
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 253
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10224
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 253
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy boczek. Dodajemy cebulę, smażymy do zarumienienia. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypujemy natkę pietruszki.
Do przygotowane sosu dodajemy makaron i ser. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.