Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-05-2024
Makaron z boczkiem i szparagami
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1231
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1231
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu Boczek pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na suchej patelni. Szparagi umyć, pozbyć się twardych końcówek, pokroić na mniejsze kawałki ( główki odstawiam na bok) i dodać do boczku. Całość smażyć ok. 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, śmietankę oraz wodę z gotowania makaronu i główki szparagów. Gotować jeszcze ok. 3 minuty. Na koniec wymieszać z ugotowanym makaronem, posypać parmezanem i gotowe. Smacznego!