Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i szpinak w nowym wydaniu ;)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 712
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 712
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (al dente),odcedzić i zahartować.
Posiekać drobno cebulę,podsmażyć w wysokim naczyniu na złoto z cukrem na margarynie.
Pokroić boczek w centymetrowe słupki i dodać do cebuli. Wysmażyć.
Do boczku z cebulą dodać rozmrożony szpinak,doprawić pieprzem i do smaku dodać maggi. Dusić do odparowania płynu. Zdjąć naczynie z ognia.
Śmietanę zaprawić mąką,dodać szczyptę soli i wlać do szpinaku. Przecisnąć do sosu przez praskę czosnek. Ponownie postawić na ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotowac ok. dwóch minut.
Do gotującego się sosu wsypać makaron,zagotować intensywnie mieszając. Zdjąć naczynie z ognia.
Porwać mozarellę na małe kawałki i od razu wymieszać z makaronem. Uwaga - będzie się wszystko fajnie ciągnęło ;)))
Można podawać. Smacznego ;)