Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z brokułami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Cebulę i czosnek posiekać, boczek pokroić w niedużą kostkę.
Brokuły podzielić na różyczki, zblanszować we wrzątku i zalać zimną wodą, aby zachowały kolor. Na 2 łyżkach masła smażyć makaron przez 3-4 minuty.
Na drugiej patelni zeszklić cebulę i czosnek na pozostałym maśle, dodać boczek i po chwili smażenia brokuły. Doprawić solą i pieprzem, połączyć z makaronem. Danie podawać posypane startym parmezanem.Źródło: Twoje Imperium