Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-10-2018
Uwielbiam proste i szybkie w przygotowaniu dania, które dostarczają prawdziwej gry smaków i aromatów, a do tego są bardzo pożywne. Taka jest moja dzisiejsza propozycja, która z pewnością zapisze się na stałe do mojego menu. Makaron z ciecierzycy jest niezwykle zdrowy. Zawiera mało węglowodanów, ale sporo białka, błonnika oraz składników mineralnych tj. fosfor, miedź oraz mangan. Dzisiaj otula go sos na bazie mleczka kokosowego oraz aromatyczny kurczak, cukinia, słodka marchewka i świeża kolendra. Wszystkie smaki doskonale ze sobą współgrają. Gorąco polecam Wam to połączenie! :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Składniki
Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy je w łyżce mleczka oraz oleju kokosowego. Następnie oprószamy je solą oraz mielonym kardamonem i odstawiamy do lekkiego zamarynowania.
Cukinię kroimy w drobną kostkę, a marchewki w bardzo cienkie plasterki. Na oleju kokosowym podsmażamy delikatnie kawałki polędwiczek, a następnie zalewamy je mleczkiem kokosowym (stałą częścią), dodajemy syrop klonowy, szczyptę soli oraz kardamonu i dusimy wszystko przez chwilę.
Makaron z ciecierzycy gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy go z sosem kokosowym, dodajemy pokrojone kawałki warzyw oraz posiekaną świeżą kolendrę, mieszamy i gotowe! Przyznam szczerze, że nie przepadam za smakiem świeżej kolendry, ale w tym połączeniu sprawdziła się idealnie i naprawdę bardzo mi smakowała! :D Życzę smacznego! :)