Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest latwe i szybkie do sporzadzenia a do tego bardzo tanie, szczegolnie w okresie letnim.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Makaron ugotowac al dente, odcedzic.
Papryke oraz cukinie pokroic w srednia kostke razem ze skorka, podsmazyc lekko z cebula, tak aby sie nie rozgotowala. Moze byc na wpol surowa.
Cebule pokroic w cienkie paski, podsmazyc.
Pomidory obrac ze skorki i pokroic w kostke. Aby latwo skorka zeszla z pomidora, nalezy go uprzednio spazyc goraca woda.
Wedline pokroic w kosteczke i lekko podsmazyc dodajac do warzyw.
Makaron, warzywa i wedline wymieszac. Przyprawic do smaku sola pieprzem i pietruszka, moze byc winiary kostka pietruszkowa.
Nalozyc do naczynia zaroodpornego, lub do 5 malych srebrnych foremek (jesli ma byc lawe i na raz) przykryc zoltym serem. Podlac lekko woda, gdyz makaron i tak wode wciagnie a nie bedzie zbyt suchy.Zapiekac az ser sie stopi.