Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron mogłabym jeść codziennie :) Nieważne czy z zawiesistym sosem, czy z samą oliwą, czosnkiem i ziołami ???? To danie jest bardzo proste, a ponieważ do sosu śmietanowego dorzuciłam też sporo boczku, to nawet mój mięsożerny mąż był zadowolony :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Boczek kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na patelnię i smażymy do momentu aż się wytopi z niego tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy chwilę aż się zeszkli. Dorzucamy drobno posiekany czosnek i startą na grubych oczkach cukinię (ze skórką). Dolewamy troszkę wody i całość chwilę dusimy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkiem i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z naszym śmietanowym sosem. Posypujemy tartym żółtym serem. Smacznego!