Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obficie zastawionym stole świątecznym nadszedł czas na lekkostrawne dania Dziś bardzo szybkie w przygotowaniu, które może być serwowane jako obiad lub kolację. Piękny zielony kolor szpinaku w połączeniu z cukinią zanurzoną w orzeźwiającym sosie i dodatek pachnących tymiankiem pomidorków, to świetne połączenie smakowe, polecam :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1035
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1035
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze zmiksować wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Umytą, ale nie obraną cukinię pokroić za pomocą obieraczki lub spiralizera do warzyw w makaron. Przełożyć do miski, polać sosem i odstawić na 5-10 min.
Na rozgrzanym oleju i maśle zeszklić pokrojony w drobne plasterki czosnek, następnie dodać szpinak, podlać niewielką ilością wody i dusić 5 min. Delikatnie posolić.
Na osobnej patelni przesmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojone na pół pomidorki wraz z tymiankiem. Kiedy skórka się pomarszczy a tymianek wydzieli piękny zapach będą gotowe.
Na talerz wyłożyć uduszony szpinak, następnie wymieszany z sosem szpinak i ułożyć wokół usmażone pomidorki. Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku.