Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na jesienny obiad. Prosto, szybko i smacznie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1028
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12283
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1028
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12283
Składniki
Dynię podsmaż na maśle (ok. 10 minut). Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu, dodaj mięso. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut. Do garnka przełóż mięso, dodaj dynię i szpinak. Zalej bulionem. Dodaj koncentrat. Dopraw solą, słodką papryką i pieprzem. Dodaj oregano. Gotuj przez ok. 5 minut. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron podawaj na ciepło z przygotowanym sosem.