Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z dynią i szpinakiem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Składniki
50 minut • Porcja 420 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron ugotuj al dente w dobrze posolonej wodzie. Przełóż na durszlak.
Dynię pokrój w grubszą kostkę. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek przepuść przez praskę. Papryczkę chili przekrój wzdłuż, usuń pestki i drobniutko posiekaj.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż dynię, lekko ją przyrumieniając. Następnie zmniejsz ogień i duś ją około 10 minut. Dodaj cebulę, czosnek i posiekaną papryczkę. Delikatnie wymieszaj, duś razem kilka minut. Pod koniec dodaj listki szpinaku baby. Wymieszaj.
Połącz warzywa z odcedzonym makaronem. Posyp pokruszonym niezbyt drobno serkiem.
Przed podaniem każdą porcję oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.Źródło: Kobieta i życie