Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z grzybami mun"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 316
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1091
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 316
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1091
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Składniki
Grzyby mun namocz we wrzącej wodzie lub rosole drobiowym. Makaron ryżowy delikatnie podgotuj.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir obierz i potnij na bardzo cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na mocno rozgrzanym oleju na głębokiej patelni lub w woku.
Kurczaka umyj i pokrój w dość cienkie paski. Dorzuć do czosnku z imbirem i podsmaż na złoto. Następnie wlej sos sojowy, dodaj odsączone i drobno pocięte grzyby oraz makaron. Na koniec odsącz z zalewy pędy bambusa i wymieszaj je z pozostałymi składnikami.
Po kilku minutach smażenia rozłóż potrawę na talerze i posyp listkami kolendry bądź natki pietruszki.
Sandra Siebert z LuboniaŹródło: Super TV