Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z grzybami na szybko"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Bułkę pokrój w drobną kostkę, mięso w cieniutkie paski, po czym wyłóż na blachę. Skrop oliwą i przypraw. Piecz 10-12 minut.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź, przełóż z powrotem do garnka.
Pokrój grzyby. Rozgrzej oliwę na patelni. Smaż grzyby 3-4 minuty z każdej strony, aby się przyrumieniły. Wlej wino i smaż dalej, aż płyn wyparuje. Zalej grzyby bulionem i duś na małym ogniu 5 minut. Dodaj żurawiny i tymianek.
Przełóż grzyby do makaronu, przypraw do smaku, wymieszaj. Posyp grzankami i paskami boczku.Źródło: Olivia