Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z gulaszem i grzybami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Rozmrożone i oczyszczone grzyby pokroić na duże kawałki. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i seler po oczyszczeniu i umyciu pokroić w małą kostkę.
Na oleju zeszklić cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Zdjąć z patelni, usmażyć na niej mięso. Wszystko przełożyć do garnka, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać listki laurowe.
Na maśle przesmażyć grzyby, oprószyć je majerankiem i przełożyć do mięsa. Gotować godzinę. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Połączyć z makaronem, podawać.
Jeśli po odcedzeniu, a przed wymieszaniem z sosem makaron zdąży się posklejać, należy opłukać go ciepłą wodą i skropić oliwą.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium