Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy takie szybkie dania. Kolacja przygotowywana po 2 w nocy, zawsze świetnie smakuje. Obiad dla leniuszków, a przy tym jaki smaczny.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.( Najlepiej zagotować wodę w czajniku elektrycznym, przyśpieszymy proces gotowania makaronu. ) Odcedzamy. W czasie gotowania makaronu na maśle szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, smażymy. Następnie wbijamy jajka, mieszamy, dodajemy makaron, składniki łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem (u nas Dziugas) oraz posiekaną natką pietruszki.