Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ganie jednogarnkowe. Połączenie kapusty, makaronu i piersi z ziołami.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 64
Składniki
Makaron gotuję , odcedzam , przelewam zimną wodą.
Kapustę drobno siekam. Marchewkę obieram i trę na tarce. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. W garnku rozgrzewam olej ,podsmażam pierś na złoty kolor. Czosnek oraz pietruszkę drobno siekam , dodaję do garnka razem z kapustą i marchewką. Podsmażam mieszając ok. 10 minut. Kapusta powinna się zredukować i puścić sok.
Dodaję do garnka resztę ziół i w razie potrzeby dolewam odrobinę wody.Duszę pod przykryciem 15 minut , następnie dodaję makaron mieszam i odstawiam z ognia.