Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Przygotowałam składniki jak na zdjęciu. Pokroiłam: cebulę w piórka, kiełbasę w plasterki, paprykę w paseczki, czosnek posiekałam. W rondelku na małym ogniu zeszkliłam cebulę i dodałam kiełbasę, gdy zaczęły się rumienić dodałam paprykę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pół szklanki wody i dodałam serek topiony aby się rozpuścił. Można użyć samej śmietany ale wile jak sos jest bardziej serowy. Potem dodałam z grubsza pokrojony ser żółty i tez go rozpuściłam. Na koniec dodałam kapary i pieprz. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę i posiekane listki bazylii.
Dodatki są same w sobie słone więc uważałam z soleniem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)