Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie dla miłośników zielonych sosów ;-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7731
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 384
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7731
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 384
Składniki
brokuła wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 7-8 minut, wyciągamy na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki, w tej samej wodzie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, ale zachowujemy filiżankę wody
kurczaka kroimy w paski, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju, a jak już się ładnie przyrumieni przekładamy na talerz
na tym samym oleju przysmażamy drobno pokrojoną cebulę, jak już się zeszkli, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, smażymy jeszcze minutę, a potem dodajemy serek mascarpone i brokuła, dusimy na wolnym ogniu mieszając, aż składniki się połączą, solimy i pieprzymy do smaku (jeżeli sos wyszedł nam za gęsty dolewamy nieco wody z gotowania makaronu)
teraz do sosu dodajemy kurczaka i makaron, mieszamy wszystko dokładnie, dusimy jeszcze 2-3 minuty i gotowe, podajemy posypane odrobiną posiekanej bazylii, smacznego ;-)