Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z łososiem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Makaron gotuj w osolonej wodzie 12-15 minut, uważając, aby się nie rozgotował. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia. W międzyczasie oczyść starannie i opłucz por. Pokrój go na grubsze talarki, a potem blanszuj w osolonym wrzątku 2-3 minuty. Osącz.
Łososia oczyść, umyj i delikatnie osusz. Rybę pokrój na małe kawałki. Mąkę rozmieszaj ze śmietaną na gładką masę. Zagotuj bulion warzywny (może być z ko stki), dodaj śmietanę z mąką. Gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, 2-3 minuty.
Do sosu wrzuć kawałki łososia, duś całość ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Opłucz trzy gałązki koperku. Jedną odłóż do dekoracji, a pozostałe drobno posiekaj i dodaj do sosu. Parmezan zetrzyj na cienkie płatki. Papryczkę chili oczyść i drobniutko pokrój.
Makaron i por porozkładaj na talerze. Polej sosem z łososiem. Posyp parmezanem, papryczką chili i koprem.Źródło: Świat kobiety