Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przypuszczałam, że czosnek z orzechami może być tak trafnym połączeniem.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Orzechy włoskie zalewamy wrzątkiem (aby łatwiej się obierały). Po kilku minutach odsączamy je i obieramy ze skórki, aby nie były gorzkie.
Miąższ z chleba (bez skórki) zalewamy bulionem warzywnym. Mieszamy, aby cały miąższ był namoczony.
Do malaksera wsypujemy orzechy i dokładamy namoczony miąższ chlebowy. Wlewamy oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Obieramy czosnek i również wrzucamy go do malaksera. Wszystko rozdrabniamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos jest zbyt gęsty, można rozcieńczyć go niewielką ilością wody z gotującego się makaronu.
Makaron dokładnie odsączamy, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem orzechowym.