Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
gotujemy makaron al dente
pomidory siekamy w paseczki,oliwki w talarki
do woka wrzucamy pomidory z odrobiną oliwy ze słoiczka oraz orzeszki i oliwki , dodajemy pesto i wszystko razem na małym ogniu podgrzewamy
do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron tyle ile przyjmie sos i chwile podgrzewamy aby było ciepłe :)
nakładamy na talerze posypujemy parmezanem i wcinamy :)
opcjonalnie dla mięsożernych polecam podsmażyć mięso mielone drobiowe(ja podsmażam na oleju z pomidorów) z przyprawami ja dodaje przyprawę gyros, suszoną bazylie i sól ziołową.Układam obok makaronu na talerzu :)