Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat klasycznego pesto - wersja z rukoli. Idealnie smakuje podane z makaronem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale tak, by pozostało ok 1-2 łyżek wody. Rukolę należy umyć i osuszyć. Następnie podzielić na 2 porcje i umieścić pierwszą w rozdrabniaczu. Krótko zmiksować, dodać drugą porcję i powtórzyć czynność. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Pesto wymieszać z makaronem i wodą pozostałą z gotowania go. Wyłożyć na talerze, posypać czarnym pieprzem, można również dodać na wierzch podprażone ziarna słonecznika. Smacznego!