Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z pieczarkami, brokułem i innymi warzywami, serdecznie polecam :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9576
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 522
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9576
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 522
Składniki
1. Na oliwie z łyżką masła smażymy cebulę pokrojoną w ćwierć-talarki oraz sypiemy oregano. 2. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sypiemy trochę soli, pieprzu i oregano. 3. Gdy pieczarki się trochę przysmażą to dodajemy kukurydzę. 4. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz dwie puszki pomidorów. Sypiemy bazylię i ewentualnie jeszcze soli, pieprzu i oregano. Mieszamy. 5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Połowę brokułu dzielimy na małe różyczki i dodajemy do sosu, chwilkę gotujemy, aż brokuł zmięknie. 6. Na końcu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Podajemy posypane parmezanem i przyozdobione pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :-)