Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Filety skrop sokiem cytrynowym, posól, posyp pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.
Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oliwie. Dodaj posiekaną bazylię, tarta bułkę i parmezan (zostaw 2 łyżki do posypania). Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
Makaron ugotuj al dente.
Foremkę do zapiekania wysmaruj oliwą. Z masy bazyliowej uformuj 4 kulki i każdą zawiń w filet. Wokół rozłóż makaron.
Całość polej pomidorami zmiksowanymi z zalewą i kostką bulionową. Wierzch posyp parmezanem.
Piecz 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax