Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z serem i boczkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
Makaron gotuj we wrzącej osolonej wodzie. Pomidorki umyj, cebulę pokrój w kostkę, boczek w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę z plastrami boczku i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj odcedzony makaron, słodką paprykę, oregano, parmezan, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Makaron przekładaj do czterech małych naczyń żaroodpornych. Ułóż pomidorki koktajlowe, posyp startym na tarce żółtym serem. Zapiekaj przez 15 minut. Danie podawaj udekorowane listkami świeżego oregano.
CZAS: 30 minutŹródło: Dobry Tydzień