Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem groszkowym"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Jogurt zmiksuj z 90 ml oliwy, czosnkiem i 200 g groszku. Na pozostałej oliwie podsmaż orzeszki pinii z płatkami chili. Resztę groszku oraz brokuły zblanszuj. Makaron ugotuj i odcedź. Stopniowo dodawaj do sosu, aby jogurt się nie zwarzył. Dodaj pozostałe warzywa, pokruszoną fetę, bazylię. Posól i popieprz, polej oliwą z orzeszkami.
Porada:
Aby zielone warzywa nie straciły swojej mocy, należy wrzucać je na wrzątek i skracać czas gotowania, by były al dente.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 30 złŹródło: Show