Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników makaronu i pieczarek – makaron z sosem pieczarkowym.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
wykonanie sosu: Pieczarki, paprykę, cukinię i cebulę kroimy w plastry, marchew ścieramy na dużych oczkach, natkę pietruszki i koper kroimy drobno. Do garnka z 2 łyżkami oleju wkładamy pokrojone pieczarki i cebulę, solimy i dusimy do miękkości. Gdy pieczarki i cebula będą miękkie dodajemy startą marchew, pokrojoną paprykę i cukinię. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami oraz dodajemy domową kostkę rosołową i troszkę sosu sojowego. Wszystko dusimy do miękkości wszystkich składników, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper i gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Jeżeli składniki wszystkie są miękkie smak jest dobry to zagęszczamy mąką ziemniaczaną i dodajemy łyżkę śmietany. Wykonanie: Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W między czasie przygotowujemy sos pieczarkowy. Ugotowany makaron podajemy polany sosem pieczarkowym. Smacznego!!!