Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie obiadowe, z dodatkiem parówek, które chociaż przez wielu nietolerowane, zjedzone od czasu do czasu nie zaszkodzą :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Na patelni przesmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone w kostkę parówki i kiełbasę, do zrumieniania. Dodać cebulę z czosnkiem, zblendowane pomidory lub rozpuszczony koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotowac na małym ogniu bez przykrycia (aby woda troche odparowała i sos się zagęścił) ok. 20 min. (Konsystencja sosu zalezy od ilosci dodanej wody, jeśli chcemy gęstszy odparowujemy dłużej, jeśli rzadszy krócej). Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Smacznego :-)