Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z sosem szpinakowo-serowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czosnek obierz, potnij w cienkie plasterki i delikatnie zeszklij na oleju.
Szpinak umyj, przebierz, oddziel liście od łodyżek, po czym dodaj na patelnię do czosnku. Smaż na małym ogniu ok. 5 minut. Pod koniec posyp warzywa pokruszonym rokpolem, dodaj przyprawy i zalej je śmietaną.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozłóż go na talerzach, a następnie polej sosem szpinakowym oraz posyp startym serem żółtym i świeżą rukolą.Źródło: Kurier TV