Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami i świeżymi kurkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Sposób przygotowania: Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Osącz. Kurki włóż na chwilę do zimnej, osolonej wody, wypłucz. Osączone, podduś na maśle (minimum 10 minut), aż zmiękną. Dopraw.
Cebulę obierz, pokrój w krąż- ki, przelej wrzątkiem na sicie. Umyte pomidorki przekrój na pół. Ogórek pokrój w półplasterki, paprykę w paski. Wymieszaj z makaronem. Wrzuć na patelnię, przemieszaj, przesmaż z kurkami. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
35 minut • Porcja: 280 kcal • Koszt porcji: ok. 4,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie