Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Makaron ugotowałem dużej ilości osolonej wody. Mięso z udek kurczaka pokroiłem w paski. Pieczarki obrałem , pokroiłem w dość grube plasterki. Rozgrzałem na patelni oliwę wrzuciłem pokrojonego w talarki pora , zeszkliłem , dodałem pieczarki , poddusiłem . Wrzuciłem kurczaka . Doprawiłem solą i pieprzem. Po ok. 10 minutach połączyłem z makaronem ,dodałem śmietanę chwilę podgrzałem. Makaron podałem gorący posypany startym parmezanem.