Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa, to coś, co zawsze wywoła radość moich bliskich. Polecam!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę usmażyć na oliwie z przyprawami po czym zmielić. Różyczki brokuła zanurzyć we wrzącej, osolonej wodzie na kilka minut, po czym odcedzić i przelać obficie zimną wodą. Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, po czym dodać kremówkę i przyprawić do smaku. Na końcu dodać ser pokrojony w plastry i mieszać do momentu, aż ser zupełnie się rozpuści.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyć cześć makaronu, następnie mięso i brokuła. Przełożyć pozostały makaron i całość zalać przygotowanym sosem.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!