Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron zapiekany z warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Posiekaj cebule i czosnek. Cukinię pokrój w plasterki, papryki w paski, a brokuły podziel na różyczki. Brokuły sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. Ugotuj makaron.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła. Zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj paprykę i różyczki brokuła. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj makaron z warzywami. Oddzielnie na oleju podsmaż cukinię.
Resztą masła wysmaruj naczynie żaroodporne. Ułóż makaron z warzywami. Na nim poukładaj żółty ser i cukinię. Zapiekaj w 200°C przez 20 minut. Posyp posiekaną natką.
Ok. 4 zł porcja.Źródło: Takie jest życie