Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron ze smażoną dynią"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dynię pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym maśle. Duś ją na wolnym ogniu aż nieco zmięknie, wtedy dopraw solą i pieprzem. W tym samym czasie ugotuj makaron al dente w osolonym wrzątku.
Do smażonej dyni dodaj czosnek, majeranek lub natkę i połącz z gorącym makaronem. Przemieszaj wszystko delikatnie w garnku, w którym gotował się makaron. Na talerzu udekoruj smażony makaron majerankiem.
Na patelni stop masło, dodaj pokrojone szalotki. Gdy się zeszklą, dopraw je na patelni solą oraz mieloną gałką muszkatołową. Po chwili dodaj startą dynię, przemieszaj i przykryj. Duś aż dynia zmięknie (na wolnym ogniu, około 15 minut). Po tym czasie patelnię zdejmij z ognia, dodaj śmietankę i szybko wymieszaj. Następnie dodaj tarty parmezan. Gorący sos podawaj osobno.
35 minut, Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie