Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie jesienne danie - makaron z masłem i szpinakiem podany z grzybowym sosem. Najlepiej użyć tu grzybów leśnych, ale pieczarki też się sprawdzą.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Składniki
Grzyby kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w kosteczkę. Na maśle podsmażamy cebulę, jak zacznie się rumienić dodajemy czosnek, krótko smażymy i dodajemy grzyby. Podkręcamy ogień, żeby grzyby się podrumieniły i zalewamy następnie winem. Czekamy aż wino odparuje, dolewamy śmietanę i dusimy ok 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. W międzyczasie gotujemy makaron, odcedzamy i zostawiamy w garnku. Dodajemy masło i szpinak, mieszamy i odstawiamy na ok 5 minut żeby szpinak zmiękł. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cytrynę. Grzyby układamy na makaronie ze szpinakiem ( nie mieszamy)