Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę pyszną potrawę można przygotować w 15 minut, jest więc idealna na szybki obiad lub sycącą kolację.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyłożyć na cedzak, ale nie przelewać zimną wodą.
W czasie gotowania makaronu na patelni rozgrzać 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów, krótko podsmażyć na niej czosnek przeciśnięty przez praskę, a następnie dodać na patelnię zamrożony szpinak. Po całkowitym rozmrożeniu szpinaku dodać do sosu kremowy serek, wymieszać całość, a następnie wrzucić pokrojone suszone pomidory, ponownie wymieszać sos i doprawić go solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Po krótkim duszeniu sosu dodać do niego makaron i wymieszać całość.
Przed podaniem potrawę można udekorować tartym parmezanem.