Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa zapiekanka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Fasolkę szparagową zieloną, żółtą i brukselkę ugotuj osobno w osolonej wodzie. Cukinię pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie z obu stron. Małą papryczkę pokrój w cienkie plasterki. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na jego dnie rozłóż połowę makaronu, następnie partiami dwa rodzaje fasolki, brukselkę, cukinię, zielony groszek i przyprawy. Posyp pieprzem i solą, zapiekaj przez 20 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień