Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowa zapiekanka z cukinią"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Lekko natłuść formę do pieczenia.
Rozgrzej patelnię grillową. Posmaruj plastry cukinii połową oliwy i zgrilluj je (2-3 minuty). Na zwykłej patelni podsmaż na reszcie oliwy cebulę i czosnek, a potem dodaj mięso. Smaż 5 minut, mieszając. Dodaj pomidory, przecier i oregano. Zmniejsz ogień, duś 10 minut. Przypraw.
Wyłóż formę połową zgrillowanej cukinii. Do dużej miski przełóż mięso, makaron, jajka i 3/4 sera. Wymieszaj. Przełóż masę do formy. Przykryj pozostałymi plastrami cukinii, posyp resztą sera. Piecz 40 minut.Źródło: Olivia