Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe tanie danie na deser.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 421
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 421
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i dobrze zahartować. Połowę makaronu wyłożyć do przygotowanej formy żaroodpornej i skropić połową rozpuszczonego masła. Jabłka obrać, pokroić w cienkie paseczki, posypać cukrami, dodać rodzynki, potłuczone orzech i wymieszać. Wyłożyć na makaron w naczyniu żaroodpornym, przykryć resztą makaronu, skropić sokiem z cytryny i resztą masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 i zapiekać przez około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.